چگونه تخصصهای خود را شناسایی کنیم و آنها را شکوفا کنیم یکی از سؤالات رایج در بین عموم است که بدون شک میتوان گفت شبه جهانی اینترنت نقش بسیار مهمی در آن داشته و بهعلاوه باعث افزایش تعاملات بین انسانها در ابعاد مختلف شده است.
امروزهروز اینترنت پای خود را در هر خانه و مکانی بازکرده است و بسیاری از نیازهای بشری را پاسخ میدهد. شما نیز بدون شک اکنونکه این متن را مطالعه میکنید در حال استفاده از اینترنت هستید. ازجمله حیطههای که اینترنت در آن ورود کرده و مورداستفاده کاربران بسیاری است میتوان به حوضههای کار و کاریابی و مهارتی اشاره کرد.
در این زمینهها وبسایتهای بسیاری در جهان وجود دارند که به مخاطبان کمک میکنند تا بتوانند مهارتهای خود را شناسایی کنند و از این طریق بتوانند شغل مناسبی برای خود پیدا کنند. ازجمله این وبسایت در مشهد میتوان به وبسایت فن باز اشاره کرد که ازجمله وبسایتهای بسیار فعال در مشهد است که به شما کمک میکند تا بتوانید پاسخی درخور به این پرسش بدهید که ((چگونه تخصصهای خود را شناسایی کنیم)) و از این طریق گامی مهم در راستای یافتن شغلی مناسب برای خود در مشهد بردارید و به شغلی که میخواهید درنهایت برسید.
برای اینکه بتوانید به پرسش ((چگونه تخصصهای خود را شناسایی کنیم)) پاسخی درخور دهید باید به چند نکته مهم توجه کنید که ما در این متن برخی از این موارد را اجمالاً برایتان شرح میدهیم.
تخصص چیست
اولین گام برای پاسخ به پرسش ((چگونه تخصصهای خود را شناسایی کنیم)) این است که بدانید تخصص چیست، تخصص ازنظر لغوی به معنای خاص شدن در چیزی (مهارتی) است. تخصص بهتنهایی به معنای داشتن مدرک تحصیلی نیست.
شاید شما مدرک تحصیلی رشته خاصی را داشته باشید ولی توانایی و مهارت کافی موردنیاز در بازار کاری آن رشته را نداشته باشید و بلعکس. گاهی ممکن است شما برحسب تجربه و علاقه درزمینهٔ ای خاص توانایی خاصی پیداکرده باشید که مدرکی برای آن نداشته باشید.
باید بدانید در رشته تحصیلی که مشغول به تحصیل در آن هستید چه مهارتهای موردنیاز است و در بازار کار موجب بالا رفتن شانس کاریابی شما میشود برای این کار شما میتوانید به بررسی بازار کاری موجود در حیطه تحصیلی خود بپردازید تا بفهمید چه تواناییها و تخصصهای درزمینهٔ رشته تحصیلی شما و زمینههای پیرامون آن وجود دارد و شما با مقایسه این تواناییها با تواناییهای خود میتوانید اولین و مهمترین قدم از پرسش ((چگونه تخصصهای خود را شناسایی کنیم)) را بردارید و بدانید درزمینهٔ تحصیلی شما تخصص چه معنایی دارد.
برای بررسی بازار کاری رشته خود در مشهد میتوانید به وبسایت فن باز که در عرصه کاریابی و معرفی مشاغل مختلف و همچنین ایجاد ارتباط بین نیازمندان به شغل و صاحبان مشاغل بهطور تخصصی فعال است مراجعه کنید و اولین گام از پاسخ به پرسش ((چگونه تخصصهای خود را شناسایی کنیم)) را بهخوبی بردارید.
اصلاح تفکر ذهنی خود در رابطه با تخصص
پس از گام اول از پاسخ به پرسش ((چگونه تخصصهای خود را شناسایی کنیم)) و آگاهی از معنای تخصص این است که باید تصورات ذهنی خود را از تخصص بامعنای واقعی آن هماهنگ کنید و اگر در کاری نسبت به اطرافیانتان کمی بهتر هستید آن را بهحساب تخصص در آن امر نگذارید. همواره مهارتهای خود را با افرادی که در آن زمینه تخصصی کار میکنند مقایسه کنید تا بتوانید بفهمید که آیا مهارت شما تخصص است یا صرفاً مهارتی کمی بالاتر از سطح جامعه است.
بررسی تواناییهای ضروری در شغل و رشته تحصیلیمان
سومین گام در راستای پاسخ به پرسش ((چگونه تخصصهای خود را شناسایی کنیم)) این است که باید تواناییهای ضروری در رشته تحصیلی (رشته شغلی) خود را شناسایی کنیم. که البته این گام تا حد زیادی در گام اول نیز مستتر است. و شما میتوانید از طریق بررسیهای میدانی و بررسی در اینترنت و فضای روز بازار کار به این مهم دستیابید. در راستایی بررسی این مورد در مشهد از طریق اینترنت شما میتوانید به وبسایت فن باز مراجعه کنید.
عمل بهتنهایی
یکی دیگر از موارد مهم در راستای پاسخ به پرسش ((چگونه تخصصهای خود را شناسایی کنیم)) این است که بدانید شما زمانی در کاری تخصص دارید که بتوانید آن کار را بهتنهایی و بدون کمک به شخصی دیگر انجام دهید و با کمترین خطایی ممکن.
شما میتوانید برای شناسایی این مورد از گامهای پاسخ به پرسش ((چگونه تخصصهای خود را شناسایی کنیم)) به اینترنت مراجعه کنید و به بررسی آگهیهای تبلیغاتی افراد شاغل در رشته موردنظر خود بپردازید تا متوجه شوید که مهارت شما نسبت به بقیه در چه سطحی است و آیا میتوان به شما گفت که در آن رشته، شغل یا مهارت متخصص محسوب میشود.
ازآنجاییکه وبسایت فن یکی از بهترین وبسایتهای فعال درزمینهٔ ایجاد ارتباط بین صاحبان مشاغل مختلف و نیازمندان به این مشاغل است شما در مشهد میتوانید به وبسایت فن باز مراجعه کنید و به بررسی بازارهای کاری موردنظر خود و مقایسه مهارت و تخصصهای ذکرشده با تواناییها خود بپردازید.
بررسی سایر علایق و سرگرمیها
شاید شما فکر کنید سرگرمیهای شما اهمیتی ندارد و نمیتواند نام تخصص بگیرد و برای پولسازی برای شما به کار نمیآید حالآنکه این تصور اشتباه است. بهطور مثال ممکن است شما بهنوعی نرمافزار گرافیکی علاقه داشته باشید و در مواقع سرگرمی با آن کارکنید و پس از مدتی درنتیجه به سطحی از مهارت در آن برسید.
حال اگر شما به بررسی بازار کاری درزمینهٔ این سرگرمیتان بپردازید و سطحی از خدمات که بهوسیله این نرمافزار ارائه میشود را بررسی کنید میتوانید پی ببرید که شما در این مهارت به تخصص رسیدهاید یا نه، و برای این بررسی شما میتوانید به وبسایت فن باز مراجعه کنید.
پس به یاد داشته باشید که یکراه پاسخ به پرسش ((چگونه تخصصهای خود را شناسایی کنیم)) نگاه به سرگرمیهای است که دارید، البته اگر این سرگرمیها همگام با پیشرفتهای زمان و نیاز بازار باشد.
سخن پایانی
این موارد تنها موارد کلی از فرایند پاسخ به این پرسش میباشند. با بررسی و عمل به این نکات شما میتوانید بفهمید که تواناییهای شما در چه سطحی است و آیا اینکه این توانایی میتواند نام تخصص بگیرد یا نه. توجه داشته باشید کشف درست تواناییها به شما در موفقیت نه تنها در کار بلکه در زندگی نیز کمک میکند و باعث میشود شما به درجهای از موفقیت برسید که حتی به آن فکر نمیکردید.